Ψηφιακό Λούβρο: Για Πρώτη Φορά ΟΛΑ τα εκθέματα ONLINE.

Μπορώ να φανταστώ λίγα πιο ουσιαστικά πράγματα από μια Κυριακή σε ένα μουσείο. Μαθαίνεις, χορταίνεις ομορφιά, γεμίζεις νέες σκέψεις, συνδέεσαι με το παρελθόν και βγαίνοντας, βλέπεις τα πάντα με σωστότερες αναλογίες απ’ ότι πριν μπεις. Με μεγάλη χαρά διαβάζω στη huffpost την είδηση που αφορά στο Λούβρο:

“Για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του το Μουσείο του Λούβρου διαθέτει online το σύνολο των συλλογών του -485.000 έργα τέχνης- μέσα από μία νέα πλατφόρμα και μία ανανεωμένη, πιο σύγχρονη, άρα περισσότερο φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, πέρα από τα έργα που εκτίθενται στα οκτώ τμήματα, μακροπρόθεσμα δάνεια αλλά και όσα βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου, το οποίο παραμένει κλειστό –η Γαλλία βρίσκεται για τρίτη φορά σε πανεθνικό lockdown με ισχύ τουλάχιστον ενός μήνα.

Μέχρι πρότινος, η ψηφιακή περιήγηση στους θησαυρούς του Λούβρου αφορούσε τα 30.000 έργα που βρίσκονται στις αίθουσες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου Ζαν Λικ Μαρτινέζ «το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών, από  υπολογιστή ή smartphone, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, είτε για δάνεια, ακόμη και έργα που βρίσκονται στις αποθήκες. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά!». ¨
Tο βίντεο που ακολουθεί έχει τον πιο εκνευριστικό ήχο εβερ- αλλά είναι από τα λίγα που σου δίνουν την αίσθηση του μουσείου. Προτείνω να κλείσετε τον ήχο και να περιδιαβείτε στους χώρους με μουσική της δικής σας επιλογής ;)

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος