Όπλο από… Lego? Και βέβαια, ΟΧΙ. _

Μια σοκαριστική είδηση φιλοξενεί σήμερα το BBC, θέλω να πιστεύω για κάθε Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη. Αφορά σε αμερικανική εταιρεία όπλων, η οποία *δικαίως* αντιμετωπίζει αντιδράσεις για την παραγωγή ενός πιστολιού που μοιάζει με παιδικό παιχνίδι φτιαγμένο από Lego. Η κατασκευάστρια Culper Precision δήλωσε ότι το όπλο Glock, που ονομάζεται Block19, αναπτύχθηκε για να «αναδείξει την καθαρή απόλαυση της αθλητικής σκοποβολής». Ωστόσο, η δανέζικη εταιρία κατασκευής Lego έγραψε στην εταιρεία ζητώντας να σταματήσει να παράγει το όπλο, το οποίο καλύπτεται με υλικό που πράγματι μοιάζει με τουβλάκια Lego.

Οι εκστρατείες ελέγχου όπλων χαρακτήρισαν το πιστόλι ως ανεύθυνο και επικίνδυνο. Η Shannon Watts, της ομάδας εκστρατείας Everytown for Gun Safety, δήλωσε ότι η οργάνωσή της είχε επικοινωνήσει με τη Lego σχετικά με το  Block19 την περασμένη εβδομάδα και ότι η δανική εταιρεία προέβη σε ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της Culper Precision, ώστε να σταματήσει άμεσα η παραγωγή. Η κ. Watts επέκρινε επίσης την εταιρεία όπλων, η οποία εδρεύει στη Γιούτα, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να έλκονται για να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα «ακόμη και όταν τα όπλα δεν μοιάζουν με παιχνίδια».

  Η Culper Precision δήλωσε ότι η παραγωγή του “παιχνιδιάρικου” Block19 έγινε σε μια προσπάθεια να δείξει ότι τα όπλα ήταν «για όλους» και ότι «η κατοχή και η πυροδότηση πυροβόλων όπλων με υπευθυνότητα είναι μια πραγματικά ευχάριστη δραστηριότητα». Πρόσθεσε ότι το πυροβόλο όπλο θα μπορούσε να αγοραστεί μόνο από όσους έχουν τη νόμιμη άδεια να κατέχουν όπλο. Ο πρόεδρος της Culper Precision Brandon Scott είπε στην εφημερίδα Washington Post ότι μετά από συζητήσεις με δικηγόρο αποφάσισε να συμμορφωθεί με το αίτημα της Lego.

Το όπλο φαίνεται ότι έχει αφαιρεθεί έκτοτε από τον ιστότοπο του κατασκευαστή όπλων. Σημειώνεται ότι τα ατυχήματα που αφορούν παιδιά και πυροβόλα όπλα αυξάνονται στις ΗΠΑ. Πάνω από 140 άτομα σκοτώθηκαν σε τέτοια περιστατικά που σχετίζονται με όπλα πέρυσι.

πηγή άρθρου

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος