Σχεδία στην Πόλη: Ιούλιος και Αύγουστος 2021!

Με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάμε το καινούργιο πρόγραμμα «Νέοι παιδαγωγοί σε δράση» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση, μετά από αναγκαστική αναβολή, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά, γονείς και παππούδες στις κοινότητες Διαβατών, Καλοχωρίου και Σίνδου του Δήμου Δέλτα. Πόσα γνωρίζουμε όμως για αυτές τις περιοχές στη δυτική πλευρά της πόλης μας; Κάναμε μια μικρή έρευνα και καταγράψαμε σημαντικές πληροφορίες που ίσως δεν είναι τόσο γνωστές . Επίσης μιλήσαμε με εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται εκεί και τους ευχαριστούμε πολύ για τις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν.

Μάθε περισσότερα

Ραπτομηχανές, πατρόν, υφάσματα, υλικά ραπτικής, προϊόντα προς πώληση, σχέδια, ιδέες και η απίστευτη ενέργεια των ανθρώπων που έχουν βρει πρακτικούς και ουσιαστικούς τρόπους ενδυνάμωσης και στήριξης ανδρών και γυναικών προσφύγων. Γιατί βέβαια η ραπτική δεν είναι μια γυναικεία υπόθεση.

Καλώς ήρθατε στη ΝAOMI, το οικουμενικό εργαστήρι για πρόσφυγες που στεγάζεται στον Πολυχώρο Οργανώσεων, Πτολεμαίων 29Α, 6ος όροφος.

Η ιδέα και επιμέλεια της παρουσίασης είναι της δημιουργικής ομάδας του INFINITY Greece που μας υποστηρίζει στον τομέα της επικοινωνίας του έργου  “Women’s Steps Into the Future” – Faces of Migration – DEAR Programme.
Ευχαριστούμε την Αγγελική-Γαβριέλα Σαμσωνίδου, συντονίστρια Κοινωνικού Τμήματος της ΝΑΟΜΙ, για την ενδιάφερουσα συνέντευξη. 

Μάθε περισσότερα

Στο πλαίσιο του έργου “Join in and make a change” – ERASMUS PLUS/KA3, σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε έναν κύκλο κατάρτισης & παιδαγωγικής υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της μη τυπικής εκπαίδευσης. Ο κύκλος ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2020 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2021. Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα αυτής της εμπειρίας. 

Μάθε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου το πρώτο μας έργο στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με τη φιλοξενία δύο εθελοντριών από την Ισπανία. Παρά τις δυσκολίες αυτής της περιόδου είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε κοινές δράσεις της “Σχεδίας στην πόλη” για τη συμπερίληψη, την αλληλεγγύη και τη δημιουργική επικοινωνία.  Ευχαριστούμε την Andrea και την Carmen για το ωραίο ταξίδι! Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την υπέροχη ομάδα της U.S.B-Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, συντονιστή φορέα του προγράμματος.
Μοιραζόμαστε τον απολογισμό αυτής της διαδρομής.

Μάθε περισσότερα

Αγαπάμε τα βιβλία, τη μοναδική εμπειρία της ανάγνωσης, τους μαγικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους, τα ερεθίσματα που μας προσφέρουν και αποτελούν σπουδαία τροφή για προβληματισμό και μάθηση. Για αυτό ζητήσαμε από την αγαπημένη ομάδα του δημιουργικού βιβλιοπωλείου “To Πράσινο σύννεφο”  καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μάθε περισσότερα

Οι εθελοντές και εθελόντριες της «Σχεδίας στην πόλη» μιλούν για την εμπειρία της συμμετοχής τους στην ομάδα κατά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας. Η δια ζώσης επαφή μας έλλειψε πάρα πολύ. Ωστόσο χάρη στη δημιουργικότητα και στη  διάθεση τους  για προσφορά στήριξαν με ενθουσιασμό και συνέπεια τις διαδικτυακές μας δράσεις Τους ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί στάθηκαν κοντά μας πολύτιμοι συνοδοιπόροι. Ανυπομονούμε να βρεθούμε τον Σεπτέμβριο και να οργανώσουμε από κοντά τα νέα μας εθελοντικά προγράμματα!!!

Μάθε περισσότερα

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος