Πρωινά Κυριακής στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης!

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων ή αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη Ηλικία, καθιερώθηκε από τη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 και γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου), καλούμε παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια να παίξουν, να μοιραστούν κοινές

εμπειρίες από το σχολείο και τα παιχνίδια και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις παρέα, την  Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 με την δράση “Γιαγιά, Παππού, πάμε μουσείο!”, στο πρόγραμμα Κυριακή στο Μουσείο για όλους.

Ένα ακόμη πρωινό Κυριακής που θα μάθουμε και θα διασκεδάσουμε, αλλά κυρίως τα παιδιά που θα απολαύσουν τα υπέροχα πρωινά Κυριακής στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδευτική δράση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αφιερωμένη στους ανθρώπους που γεμίζουν αγκαλιές και όμορφες αναμνήσεις την ζωή των παιδιών.

“Γιαγιά, Παππού, πάμε μουσείο!” να παίξουμε, να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε μαζί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Για την συμμετοχή στη δράση απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων τηλεφωνικά στα: 2310 913047 & +30 6987419604 ή με μήνυμα στις σελίδες: @paidikomouseiothessalonikis
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών και θα έχει διάρκεια στο γκρουπ των παιδιών 3-6 ετών 1 ώρα και στο γκρουπ των παιδιών 6-12 ετών 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης:
Αποστολή και όραμα του μουσείου: Η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία των παιδιών προσφέροντας ένα κατάλληλο περιβάλλον και τα κίνητρα στα παιδιά ώστε συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά μουσειακά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια, με σκοπό την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την καλλιέργεια των ικανοτήτων, την αύξηση των γνώσεων, την ευαισθητοποίηση στην διαφορετικότητα.

Κεντρικό σημείο της φιλοσοφίας του Μουσείου είναι η πεποίθηση, ότι τα πραγματικά αντικείμενα, οι άμεσες εμπειρίες και η ψυχαγωγία ενισχύουν την διαδικασία της μάθησης. Λειτουργεί σαν εργαστήρι που ενεργοποιεί, υποστηρίζει, εμπνέει, δυναμώνει και διευρύνει τη γνώση και τη φαντασία.

Στόχοι:
Η επαφή των παιδιών με διαφορετικές μορφές και εκφράσεις του πολιτισμικού γίγνεσθαι
Η εκτίμηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας
Η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μέσω των τεχνών.

Κάθε γλώσσα έχει τη δική της «ψυχή». Η γλώσσα του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης περιέχει ήχους, χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις, αγγίγματα μαγικά σε φιλόξενους χώρους πολιτισμικής συνύπαρξης.
Το ταξίδι των παιδιών σε τόπους των τεχνών και των πολιτισμών αποτελεί βασική επιδίωξη των ανθρώπων που εθελοντικά καταθέτουν ψυχή και τεχνογνωσία στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η δημιουργία, η φαντασία, το παιχνίδι αποτελούν βασικά στοιχεία, στα οποία επενδύουν τόσο οι υπεύθυνοι και υπεύθυνες σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, όσο και οι εμψυχωτές και εμψυχώτριες των προγραμμάτων αυτών.

Στοχεύοντας σε μια υγιή πολιτισμική ή πολύ-πολιτισμική κοινωνία χρειαζόμαστε άτομα ικανά να αντιμετωπίσουν καινούριες καταστάσεις μ’ εμπιστοσύνη και δημιουργικότητα, με ικανότητα «αυτοσχεδιαστική», με ευελιξία, επινοητικότητα αλλά και προσαρμοστικότητα. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση αναπτύσσουμε και υλοποιούμε τα προγράμματά μας και επικοινωνούμε με το κοινό μας

Ημέρες & Ώρες

Κυ 3/10
10:00 – 11:00
Γκρουπ Ηλικίες 3-6 ετών
Κυ 3/10
11:00 – 12:30
Γκρουπ Ηλικίες 6-12 ετών

Πληροφορίες

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
Γρ. Λαμπράκη -Κλεάνθους 57, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
m.me/paidiko
Τηλ 231 091 3047

“Γιαγιά, Παππού, πάμε μουσείο!-Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων
Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

-Γκρουπ Ηλικίες 3-6 ετών: 10.00-11.00
-Γκρουπ Ηλικίες 6-12 ετών: 11.00-12.30

Κόστος συμμετοχής: 3€ ανά παιδί με κράτηση
Πληροφορίες και Κρατήσεις:
Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00
στο 2310 913047 & +30 6987419604
ή με μήνυμα στις σελίδες @paidikomouseiothessalonikis

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος