Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το 1821 κι Όλοι Εμείς Φροντίζουμε να τα Επιβραβεύσουμε για την Προσπάθειά τους!

Ο πήχης του πολιτισμού έχει ξεκάθαρα ανέβει στη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι δράσεις που διοργανώνονται είναι συνάμα εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές! Είναι αρκετοί οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, πολλές οι δράσεις που μας κάνουν να χαμογελάμε πλατιά και να παρατηρούμε εντυπωσιασμένοι τα παιδιά μας να παράγουν έργο, την ίδια στιγμή που μαθαίνουν ένα σωρό πράγματα που εμάς στην ηλικία τους μας τα μάθαιναν με το στανιό. Ας μη μακρηγορούμε, όμως, όταν υπάρχει μια τόσο πετυχημένη δράση να μοιραστούμε!

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλοντας να φέρει ακόμη πιο κοντά τα παιδιά με την ιστορία αλλά και να προωθήσει τον καλλιτεχνικό διάλογο στη σχολική κοινότητα διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζοντας το 1821» με αφορμή την επέτειο διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης!

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, συγκεκριμένα, σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνάσιων και των Λυκείων.

Οι μαθητές κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της με μόνο απαραίτητο εφόδιο τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.

Όλα τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν ταυτόχρονα στη σελίδα της Διεύθυνσης Παιδείας, σήμερα 13/10/2021, σε 3 άλμπουμ με ονομασία “Ζωγραφίζοντας το 1821” :

1. Α΄- Γ΄ Δημοτικού— με 43 συμμετοχές που με την αθωότητα της ηλικίας και την άγουρη τεχνική σου χαρίζουν το πιο πλατύ χαμόγελο!

2. Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού— με 81 συμμετοχές, ανάμεσα στις οποίες θα ξεχωρίσετε σπουδαία έργα- δείγματα γραφής μελλοντικών ζωγράφων!

3. Γυμνάσιο- Λύκειο– με 34 συμμετοχές, των οποίων η ωριμότητα και η προσέγγιση σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πόσο ανάγκη είχαν τα παιδιά να εκφραστούν καλλιτεχνικά!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΈΡΓΑ- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

Το κοινό θα μπορεί να “ψηφίσει” την αγαπημένη του ζωγραφιά κάνοντας like — ΠΡΟΣΟΧΗ– τόσο στη σελίδα “ΠΑΙΔΕΊΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” όσο και στη ζωγραφιά της επιλογής του!

Η ηλεκτρονική διαγωνιστική ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2021.

Τα τρία έργα από κάθε άλμπουμ που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους “likes”, θα βραβευθούν.

Στις 24 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθεί η τελετή βράβευσης των έργων στο εξωτερικό Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ευελπιστώντας ότι καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να εκφράζεται, να αναδεικνύει το ταλέντο του, να συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις και- γιατί όχι;!- να βραβεύεται για την προσπάθειά του, καλό θα ήταν να επισκεφθούμε όλοι εμείς τη σελίδα του συνδέσμου και να δώσουμε στα παιδιά την προσοχή και το LIKE που τους αξίζει.

Καλή επιτυχία σε όλους τους καλλιτέχνες!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος