Στέλιος Μασάλας- SM3artist: Τα Πιο Ευφάνταστα Παιδικά Δωμάτια.

Ο Ντοστογιέφκσι σε τουλάχιστον δύο έργα του θυμάμαι με απέχθεια να περιγράφει πως τα χαμηλοτάβανα σπίτια τσακίζουν την ψυχή.

Κατά αναλογία, τα μίζερα παιδικά δωμάτια τσακίζουν την παιδική διάνοια.

Έτσι, το βρίσκω πολύ αναμενόμενο ένα παιδί ενεργητικό, το οποίο αγαπάει την κίνηση και την περιπέτεια, να βρεθεί να βαριέται στο κλασικού τύπου δωμάτιό του, εκτός αν…

…του το έχει σχεδιάσει ο Στέλιος Μασάλας

Το δωμάτιο τότε μπορεί να μετατραπεί σε μια περιπέτεια από μόνο του με κατασκευές που αποτελούν μια βαλβίδα εκτόνωσης για το πιτσιρίκι, στο οποίο κατά κανόνα αγαπά να σκαρφαλώνει, να φτιάχνει κόσμους και να δραματοποιεί τα συναισθήματά του, να μοιράζεται στιγμές με τους φίλους του και να ξεκουράζεται.

Είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία να προσπαθείς σε ένα χώρο στο μέγεθος παιδικού δωματίου να χωρέσεις τόσο διαφορετικές ανάγκες! Υπάρχει όμως τρόπος: εμπιστεύεσαι τον κατάλληλο επαγγελματία. Στην περίπτωση του Στέλιου Μασάλα, μπορείς να είσαι σίγουρη (ή σίγουρος, αλλά θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιώ το θηλυκό) ότι θα επιτευχθούν τα εξής:

  • το δωμάτιο θα έχει χαρακτήρα- θα είναι μοναδικό– δε θα θυμίζει κανένα άλλο! Δεν ξέρω με πόσους τρόπους να σας το πω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια: ένα δωμάτιο φτιαγμένο στα μέτρα του παιδιού σας!

  • η κατασκευή – ό,τι κι αν είναι- θα είναι εξαιρετική σε ότι αφορά την ποιότητα σε όλες τις διαστάσεις: υλικά και υλοποίηση

  • η κατασκευή θα είναι λιτή, χωρίς περιττά στοιχεία που βαραίνουν τον χώρο και κάνουν τον μικρό κάτοικο να κουράζεται ή να δυσφορεί

  • το παιδικό δωμάτιο θα αποτελεί χώρο ξεκούρασης και δημιουργίας και, σε ό,τι βαθμό το επιλέξετε, χώρο σωματικής εκτόνωσης

Έχοντας δοκιμάσει την προσέγγιση με τα δικά μου παιδιά, να σας ενημερώσω ότι κάτι που δεν περίμενα αλλά προέκυψε είναι η περηφάνια που νιώθουν τα παιδιά μου για τα δωμάτιά τους και τη μοναδικότητα που τα διέπει!

Νιώθουν ότι ο χώρος τους φτιάχτηκε αποκλειστικά για εκείνα κι αυτή η μέριμνα τα κολακεύει (“αξίζω!”), τα ξεκουράζει και παρατηρώ ότι το πόσο όμορφα και ιδιαίτερα είναι τα δωμάτιά τους αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης με τους φίλους και λόγος πρόσκλησής τους στο σπίτι!

Αν όταν έρχεται η νύχτα, ακολουθώντας μια δύσκολη κατά κανόνα και κουραστική μέρα, δεν έχω καλύτερη από το να βλέπω τα παιδιά να μαζεύονται στα δωμάτιά τους- όχι, σχεδόν ποτέ δεν επιλέγουν να κοιμηθούν αλλού ή μαζί μου!- νιώθοντας ότι έχουν το χώρο που τους αξίζει.

Γιατί παιδί είσαι για πολύ λίγο σε αυτή τη ζωή και αξίζει να ζεις την παιδική σου ηλικία όσο πιο ευφάνταστα και δημιουργικά σου αξίζει!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος