Το Αγαπημένο μας Halloween Παιδικό Βιβλίο: το Γκρότλιν!

Τα φώτα χαμηλώνουν, ενα δυο κεράκια ανάβουν για να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα, τα παιδιά κουκουλωμένα κάτω από το πάπλωμα σε ένα κρεβάτι περιμένουν με ανυπομονησία τις τρομακτικές ιστορίες που ξεδιπλώνονται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και γιορτάζουμε το Halloween.

Το Γκρότλιν σπίτι σου τα βράδια

στριφογυρίζει στα σκοτάδια

μα πρόσεχε, μην μπερδευτείς!

Το μάτι βλέπει ό,τι σκεφτείς!

 


Με το Γκρότλιν πρωτοσυναντηθήκαμε το 2018, όταν πρωτοεκδόθηκε και κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις περιποιημένες εκδόσεις Ίκαρος και από τα κατά καιρούς “τρομακτικά” βιβλία που έχουμε διαβάσει είναι σίγουρα το αγαπημένο μας!

Τρία χρόνια τώρα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της οικογενειακής ιεροτελεστίας του Halloween κι έχουμε εξίσου να ευχαριστήσουμε γι’αυτό, τον βραβευμένο συγγραφέα Benjii Davies, όσο και τον “δικό μας” Αντώνη Παπαθεοδούλου για την εξαιρετική- μα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ- απόδοση!

Το Γκρότλιν είναι τόσο τρομακτικό όσο αντέχει ένα πεντάχρονο, δημιουργώντας μια αίσθηση σασπένς και αγωνίας, η οποία αναμειγνύεται με τις σωστές δόσεις χιούμορ, προσφέροντας την κωμική εκτόνωση που οι αναγνώστες, παιδιά και μεγάλοι, χρειαζόμαστε.

Καθοριστική η συμβολή του μεταφραστή (και καταπληκτικού συγγραφέα) Αντώνη Παπαθεοδούλου, ο οποίος απέδωσε το πρωτότυπο κείμενο με τέτοιο τρόπο που το το βιβλίο στα ελληνικά να πάλλεται με ολοζώντανο ρυθμό και η ιστορία να γίνεται ποίημα στο στόμα των παιδιών που μετά από κάποιες αναγνώσεις εύκολα μαθαίνουν και απαγγέλλουν απ’ έξω.

Η νύχτα του Halloween οδηγεί σε μια κάθαρση: σύμφωνα με την παράδοση, η φύση κι εμείς είμαστε πια έτοιμοι για το χειμώνα, ο οποίο σαν πάπλωμα θα σκεπάσει τα πάντα για να τα ξεκουράσει, ώστε μια εποχή αργότερα, την άνοιξη, να αναγεννηθούν. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το Γκρότλιν, το οποίο κλείνει με ένα αισιόδοξα συγκινητικό μήνυμα.

Θα χρειαστεί να το διαβάσετε όμως, γιατί άλλη μια λέξη να γράψω, θα σας στερήσω από τη μαγεία του!

A! Και πριν φύγω να σας πω ότι αναφορά στο αγαπημένο μας Halloween παιδικό βιβλίο: “Γκρότλιν” έγινε στον Πλήρη Οδηγό της Twinkl για το Halloween.

Btw, για ψάξτε την λίγο την twinkl- μικρά θαύματα συμβαίνουν εκεί!

Happy, spooky, fun Halloween 2021!

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος