ΣΙΝΕΒΑΛΙΤΣΑ: Νέο Συναρπαστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Μουσείο Κινηματογράφου!

Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά!

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης  

  

Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά, η Σινεβαλίτσα, ξεκινάει το ταξίδι της από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι καλεί παιδιά και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αλλά και τη μαγεία του Κινηματογράφου.

Μια φορά κι ένα καρέ…

Ανοίγουμε τη Σινεβαλίτσα και ταξιδεύουμε στην ιστορία του Κινηματογράφου. Από το μετείκασμα, την ικανότητα που διαθέτει το ανθρώπινο μάτι να θυμάται τις εικόνες που περνούν από μπροστά του μέχρι την ψευδαίσθηση της κίνησης των μηχανικών οπτικών παιχνιδιών του 18ου και του 19ου αιώνα. Μέσα από το θαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο, το στερεοσκόπιο, το πραξινισκόπιο βλέπουμε τα πρώτα κινούμενα σχέδια εν δράσει!

Ελάτε να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στις «Φιλμομαχίες»

Ανοίγουμε ξανά τη Σινεβαλίτσα, αυτή τη φορά για να βγάλουμε από μέσα τις Φιλμομαχίες, ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Οι κανόνες είναι απλοί: διαλέγουμε την αγαπημένη μας ταινία, καθόμαστε αναπαυτικά να την απολαύσουμε και στη συνέχεια ξεκινάμε μια περιπετειώδη αναμέτρηση. Χωριζόμαστε σε ομάδες και καλούμαστε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις κινηματογραφικής γλώσσας: για τους χαρακτήρες, το σενάριο, την τοποθεσία, την κάμερα, τους ήχους τα χρώματα!

Τα «σχέδια» εν κινήσει

Μετά τις Φιλμομαχίες, σειρά παίρνει η παραγωγή! Εξερευνούμε το σετ δημιουργίας animation Zu3d (animation kit software) με τα εξαιρετικά του εργαλεία και μπαίνουμε βαθιά μέσα στον περιπετειώδη κόσμο των κινούμενων σχεδίων. Γράφουμε το σενάριο, κατασκευάζουμε τους δικούς μας χαρακτήρες από πλαστελίνη ή πηλό, πειραματιζομαστε με τις τεχνικές εφέ (green screen) και ήχου. Ενθουσιαζόμαστε με τις εξαίρετες κινούμενες δημιουργίες μας!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σινεβαλίτσα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310378570 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο info@cinemuseum.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος