Το Πιο Όμορφο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ευρώπης.

Πριν από μερικά χρόνια, το 2017 συγκεκριμένα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κέρδισε τις εντυπώσεις κι έκλεψε τις καρδιές των επισκεπτών με το εντυπωσιακό μέγεθος, σχήμα και στολισμό του.

Photo: Saulius Žiūra

Στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, στήθηκε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 27 μέτρων, η οποία φέρει περίπου 6.000 κλαδιά. Η έμπνευση προήλθε από τη φιγούρα της Βασίλισσας σε σκάκι  που χρονολογείται από τον 14ο-15ο αιώνα, με το μεσαίο τμήμα της να είναι σκαλισμένο με γεωμετρικά σχέδια και να καλύπτεται με φυτικά στολίδια. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, το παιχνίδι του σκακιού παιζόταν από τους ευγενείς του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας από τα τέλη του 14ου αιώνα.

Photo: Saulius Žiūra

Η κατασκευή σχεδιάστηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να ενισχύεται η αειφορία:  όλα τα πραγματικά κλαδιά δέντρων που χρησιμοποήθηκα στην κατασκευή κόπηκαν από τα δέντρα από δασολόγους κατά τη διάρκεια της γενικής συντήρησης του δάσους. 

Photo: Saulius Žiūra

πηγή

Μετά από την υπερπαραγωγή του 2017 που εύλογα έβαλε την πρωτεύουσα της μεγαλύτερης από τις χώρες της Βαλτικής στο χάρτη των όμορφα στολισμένων ευρωπαϊκών χωρών, μοιραίο ήταν να στραφούν και φέτος εκεί τα βλέμματα όλων.

Σύμφωνα με τον Dominykas Koncevičius, τον σχεδιαστή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου 2021, το φετινό concept ήταν εμπνευσμένο από τον περασμένο χειμώνα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά λευκός, κρύος και παγωμένος. Επομένως, το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει τις ακριβείς αναπαραγωγές πραγματικών νιφάδων χιονιού, οι οποίες μεγεθύνονται χιλιάδες φορές και μετατρέπονται σε περίπλοκα ατμοσφαιρικά γλυπτά.

«Με συνεπήρε η ομορφιά της γεωμετρίας και της μοναδικότητας της νιφάδας χιονιού καθώς διακλαδίζεται σε γωνίες 60 ή 120 μοιρών κάθε φορά. Επίσης, όλες οι νιφάδες χιονιού είναι εντελώς μοναδικές, έτσι το δέντρο είναι διακοσμημένο με 96 διαφορετικές τεχνητές νιφάδες χιονιού. Η ίδια η εγκατάσταση έχει τρία στρώματα: το κάτω μέρος καλύπτεται με καθρέφτες, που συμβολίζουν τον πάγο, και κλαδιά λευκού έλατου με παγετό πάνω τους», εξήγησε ο Koncevičius.

πηγή

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος