Κολμαρ, Γαλλία: Μια Μικρή Μικρή Πόλη, Συνώνυμο των Χριστουγέννων!

Δεν είμαι σίγουρη ότι η φετινή χρονιά ενδείκνυται για ταξίδια, αλλά τα ταξίδια του μυαλού μας ποτέ κανείς δε θα μπορέσει να μας τα στερήσει.

Ταξιδεύουμε βορειοδυτικά, σε μια μικρή γαλλική πόλη που, χρονιά με τη χρονιά, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς: το Κολμάρ!

Πιο κοντά στη Ζυρίχη, παρά στο Παρίσι το Κολμάρ τα Χριστούγεννα είναι ακριβώς ό,τι ονειρευόμαστε: παραμυθένιο, παραδοσιακό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο και χαρούμενο!

Traditional old half-timbered houses in the historic part of the city decorated with Christmas toys. Alsace. France. Colmar.

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο Colmar, πρώτα απ’ όλα υπάρχει στην ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης, φωτισμένη και διακοσμημένη σαν παραμύθι: ένα ιστορικό σκηνικό που έγινε μαγικό από το χριστουγεννιάτικο φωτισμό που, σε αυτήν την εορταστική περίοδο, δένουν αρμονικά με τον υπέροχο φωτισμό που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την κληρονομιά της πόλης και να απλώσει μια χαλαρωτική αύρα φωτός πάνω από το κέντρο του Colmar.

Το κέντρο της πόλης που είναι ουσιαστικά πεζόδρομο, περιλαμβάνει πολυάριθμους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς όπως μνημεία, εκκλησίες, μουσεία και σοκάκια, χτισμένα για τους πιο επιβλητικούς από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα.

Όλη η πόλη είναι διακοσμημένη σαν σε όνειρο για να μετατρέψει το παλιό κέντρο σε ένα πραγματικό υπαίθριο θέατρο όπου η ζεστή χριστουγεννιάτικη διάθεση τυλίγει την καρδιά της πόλης.

Κάθε χρόνο, οι Colmarians παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας μέσω ενός χαρούμενου διαγωνισμού διακόσμησης.

Φέτος μπορεί οι πρακτικές των Χριστουγέννων και των γιορτών γενικά να είναι διαφορετικές, θενξ Κοβιντ!, αλλά το συνολικό μας state of mind δε χρειάζεται να διαφοροποιηθεί:

ας γιορτάσουμε, ας ξεκουραστούμε, ας φάμε, ας πιούμε κι ας ελπίσουμε ότι και του χρόνου θα είμαστε όλοι μαζί!

<3

πηγή εικόνων

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος