Παιδικό Βιβλίο: Να Πως Γράφονται οι Ιστορίες, Κυριάκος Αθανασιάδης.

Μερικά βιβλία αγαπιούνται κατευθείαν, κάπου ανάμεσα στο εξώφυλλο και στο όνομα του συγγραφέα.

Το πρώτο που εντοπίσαμε για το 2022 είναι το “Να Πως Γράφονται οι Ιστορίες”, του Κυριάκου Αθανασιάδη, με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στην ιστορία του πρώτου μέρους, ο σοφός και μαγικός γάτος Μέρλιν εξηγεί βήμα-βήμα πώς μπορεί ένα παιδί να γράψει από μια ιστορία μέχρι ένα ολόκληρο… βιβλίο!

Στο δεύτερο μέρος, τα παιδιά (αλλά και οι γονείς, και οι δάσκαλοι) θα βρουν δεκάδες εύκολες και διασκεδαστικές ασκήσεις δημιουργικής γραφής, για πολλές-πολλές ημέρες και εβδομάδες παιχνιδιού και συγγραφής.

Στην περιγραφή του βιβλίου, ο εκδοτικός οίκος γράφει:

“Ο μαγικός και τρομερά σοφός γάτος Μέρλιν θα μάθει στο μικρό κορίτσι που ζει μαζί του ένα πολύ πολύ μεγάλο μυστικό – ίσως το μεγαλύτερο από όλα τα μυστικά.
Δεν είναι ένα μυστικό που αναζητούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν είναι ένα μυστικό που αγωνιά να μάθει ο στρατός. Δεν είναι ένα μυστικό που ενδιαφέρει τους επιστήμονες. Δεν είναι ένα μυστικό που νοιάζει τις επιχειρήσεις. Είναι όμως ένα μυστικό που θέλουν να ακούσουν όλα τα παιδιά. Είναι το μυστικό για το… πώς γράφονται οι ιστορίες!”.

Ένας διαδραστικός οδηγός δημιουργικής γραφής για μικρούς συγγραφείς μοιάζει απαραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας και ανυπομονούμε να φτάσει στα χέρια μας (ναι, μπορείτε να το προπαραγγείλετε ΕΔΩ), να εμπνεύσει τα πιτσιρίκια της ζωής μας και να τους δώσει μια ώθηση να ταξιδέψουν στο κόσμο του βιβλίου που, αυτή τη φορά, εκείνα καλούνται να παράγουν.

Ας είμαστε ειλικρινείς: στην τιμή ενός οδηγού, ουσιαστικά, αγοράζεις μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.

;)

Σπεύσατε!

Υ.Γ. Αναφορά στην προ-παρουσίαση για το βιβλίο “Να πώς γράφονται οι ιστορίες” καθώς και άλλες Προτάσεις βιβλίων για παιδιά και εφήβους ανά ηλικία για το 2022 θα βρείτε στην ομώνυμη ανάρτηση στο εκπαιδευτικό Blog της Twinkl!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος