Jazz Chronicles: Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio στο ΚΠΣΝ.

Είμαι όρθια και χειροκροτώ την πρωτοβουλία, την ίδια στιγμή που λίγο κλαίω που η παρακάτω συναυλία θα γίνει Δευτέρα, μια μέρα που – αν δε μένεις στην Αθήνα κι έχεις παιδιά που πάνε σχολείο- δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβεις να βρεθείς εκεί και να το ζήσεις. Αλλά ας το πιάσουμε από την αρχή.

Στο πλαίσιο του πενθήμερου εορτασμού για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του (19-23/2/2022), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει ένα επετειακό Jazz Chronicles στον Φάρο με έναν εκλεκτό καλεσμένο και το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα του.

Τον Φεβρουάριο του 2017, στην τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Πολιτεία, ανάμεσα σε άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, ο Γιώργος Κοντραφούρης πλαισίωσε μουσικά με το πιάνο του, μια στιγμή-ορόσημο στην πορεία του Κέντρου Πολιτισμού. Έκτοτε, έχει δώσει το παρόν ξανά και ξανά σε εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, συμπράττοντας με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της εγχώριας jazz σκηνής, αλλά και παρουσιάζοντας τους νεότερους και πολλά υποσχόμενους εκπροσώπους της.

Έτσι, ο Γιώργος Κοντραφούρης δεν θα μπορούσε να λείπει από τα 5 Χρόνια Κέντρο Πολιτισμού. Την Δευτέρα 21/02, στις 21:00, o παγκοσμίου φήμης πιανίστας και οργανίστας ανεβαίνει στον Φάρο με δύο πρώην μέλη του Baby Trio -του εμβληματικού μουσικού σχήματός του-, για μια ξεχωριστή συναυλία. Δισκογραφημένες και αδισκογράφητες συνθέσεις του Κοντραφούρη, καθώς και του κιθαρίστα Κωνσταντίνου Στουραΐτη, και απρόβλεπτες μουσικές διασκευές εναλλάσσονται από τους δεξιοτέχνες του jazz αυτοσχεδιασμού. Η βραδιά δημιουργεί επί σκηνής την αίσθηση ενός reunion, τόσο λόγω της επιστροφής του Κοντραφούρη στο ΚΠΙΣΝ, όσο και λόγω της επανένωσής του με παλαιότερα μέλη του Baby Trio.

Από τις κορυφαίες και πιο ανήσυχες φυσιογνωμίες στο χώρο της ελληνικής τζαζ, ο Γιώργος Κοντραφούρης χειρίζεται το hammond organ με το δικό του, εντελώς προσωπικό τρόπο. Aφού καθιερώθηκε ως μία από τις πιανιστικές «φωνές» της Ευρώπης, επανασυστήθηκε ως οργανίστας με παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή και δισκογραφία. Καθηγητής τζαζ πιάνου και οργάνου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχει διδάξει στο Ωδείο Athenaeum και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία, ενώ έχει δώσει πλήθος σεμιναρίων σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Το Baby Trio δημιουργήθηκε το 2009 από τον Γιώργο Κοντραφούρη για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε ένα νέο μουσικό όταν αρχίζει να παίζει σε συγκρότημα με τους φίλους του. Πρόκειται για ένα «σχολείο» μουσικών, καθώς οι συμμετέχοντες (κιθαρίστας και ντράμερ), εντάσσονται στο σχήμα από πολύ μικρή ηλικία. Όταν ένα νεαρό μέλος φτάσει τα 25, τότε η «θητεία» του τελειώνει και τη θέση του παίρνει ένα καινούργιο μέλος. Περιστασιακά, παλιότερα μέλη επιστρέφουν στο σχήμα για περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων. Αυτή την στιγμή το Baby Trio έχει φτάσει στην 9η εκδοχή του και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και ένα E.P., ενώ ένα τρίτο άλμπουμ με ηχογραφήσεις από διάφορες περιόδους αναμένεται το 2023.
Kontrafouris Baby Trio 
Γιώργος Κοντραφούρης: Hammond Organ
Κωνσταντίνος Στουραΐτης: Κιθάρα
Γιάννης Παπαδούλης: Ντραμς
Δευτέρα 21/02 | 21:00
ΦΑΡΟΣ

 

Σημεία προπώλησης:
•    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
•    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό)

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Τετάρτη 09/02 στις 12.00
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Πέμπτη 10/02 στις 12.00

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30′ λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού  self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος