Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων- Δύο Εκδηλώσεις (28/02 και 3/03).

Γνωρίζατε ότι υπάρχει Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Στον παρακάτω σύνδεσμο (https://www.europarl.europa.eu/committees/el/femm/home/highlights ) ή ΕΔΩ προσγειώνεστε στη σελίδα που αναλαμβάνει να σας πληροφορήσει για κάθε θέμα σχετικό με την Επιτροπή, από τις συνεδριάσεις, τα θέματα, τα πορίσματα.

Σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, οι επιτροπές Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων και Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες στην Οικονομία: Συζήτηση για τις επόμενες προκλήσεις στην ΕΕ». Θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ Kristalina Georgieva, η γραμματέας του Θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ Janet Yellen και οι επίτροποι Margrethe Vestager, Paolo Gentiloni και Mairead McGuinness.

Ακολουθήστε ΑΥΤΟ το σύνδεσμο για να συνδεθείτε, να δείτε την ατζέντα και να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες.

Η επόμενη εκδήλωση που ετοιμάζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων είναι η  διακοινοβουλευτική συνάντηση με θέμα «Ένα φιλόδοξο μέλλον για τις γυναίκες της Ευρώπης μετά την COVID-19: ψυχικό φορτίο, ισότητα των φύλων στην τηλεργασία και μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας μετά την πανδημία». Η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola, η υπουργός Ισότητας της Γαλλίας Élisabeth Moreno, η επίτροπος Ισότητας Helena Dalli και η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir θα βρεθούν μεταξύ των ομιλητριών την  Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος