Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος X Παναγιώτης Γιαννάκης: Γήπεδο Ζωής.

Μία εξερεύνηση που θα χρειαστεί ενέργεια, σύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να έρθουν στο φως τα πιο συναρπαστικά ευρήματα. Στον ρόλο των εξερευνητών βρίσκονται άνθρωποι που ξέρουν να βλέπουν μπροστά: τα παιδιά. Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πιστεύουμε ότι η εξερεύνηση των δυνατοτήτων και των ταλέντων ενός παιδιού είναι από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που μπορούμε να πετύχουμε, και αυτό ακριβώς προσπαθούμε μέσα από το Γήπεδο Ζωής, που έρχεται στη Νίκαια, για να βοηθήσει κάθε παιδί να ξεκινήσει τη δική του συναρπαστική εξερεύνηση, να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντά του, να χτίσει χαρακτήρα και να φτάσει πιο κοντά στα όνειρά του.

Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε μέσα από το κοινό όραμα του ΙΣΝ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τη δημιουργία ενός πολυχώρου διάπλασης, ψυχαγωγίας και εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, και ιδιαίτερα για παιδιά που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιου είδους ευκαιρίες. Πρόκειται για έναν συναρπαστικό χώρο 5.300 τ.μ. με αθλητικές εγκαταστάσεις, πολυχώρους εκδηλώσεων και διδασκαλίας, αίθουσες μελέτης και αναψυχής. Οι εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κλειστό κολυμβητήριο, studio μουσικής παραγωγής, αίθουσες ψυχαγωγίας – τεχνών – κατασκευών, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο μισό του 2024.

Τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής βασίζονται στο τρίπτυχο Παιδεία/Πολιτισμός, Αθλητισμός και Χαρακτήρας, με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 6-17 ετών ευκαιρίες εξέλιξης, πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες, όπως αυτοπειθαρχία, εποικοδομητική διαχείριση της ήττας, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθώς και τη δύναμη να πιστέψουν στις δυνατότητες και τον δικό τους χαρακτήρα. Το Γήπεδο Ζωής θα λειτουργεί καθημερινά μετά το σχολείο, παρέχοντας ένα ζεστό γεύμα και βοήθεια για το διάβασμα της επόμενης ημέρας. Θα ακολουθεί μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του, το Γήπεδο Ζωής θα δίνει τακτικά ραντεβού σε σχολεία της Νίκαιας και  σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας πλήθος εκδηλώσεων και πολλές εκπλήξεις. Μάθετε περισσότερα για τις επόμενες εκδηλώσεις στο gipedozois.org.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα νέα σχετικά με την πρόοδο κατασκευής του έργου.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος