ΦΚΘ Χ iMEdB: Υποβολή podcasts εως 12/09/2022!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό iMEdD δημιουργούν ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης podcast. Οι δύο οργανισμοί προσκαλούν δημιουργούς podcast, καθώς και επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου του κινηματογράφου και των ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για podcast, τα οποία θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του iMEdD. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα επιλεγεί μία, η οποία θα κερδίσει ένα βραβείο για την υλοποίηση ενός πρωτότυπου podcast.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου podcast/ηχητικού ντοκιμαντέρ που θα βασίζεται στη δημοσιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση, στο πλαίσιο του προγράμματος podcasts του iMEdD. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους υπό μορφή περιγραφής και ανάλυσης θέματος.

 

Αναζητούμε μια ιστορία που θα αναπτυχθεί βασισμένη στη δημοσιογραφική μεθοδολογία και σε δημοσιογραφικές τεχνικές. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι η πρωτοτυπία, η δημοσιογραφική αξία, η προτεινόμενη μεθοδολογία, η δυνατότητα τεκμηρίωσης και το ρεαλιστικό πλαίσιο εκτέλεσης.

 

Το έργο προς παραγωγή, μπορεί να είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά και να αποτελεί πρόταση ενός δημιουργού ή μιας ομάδας δημιουργών.

 

Οι προτάσεις των υποψήφιων δημιουργών μπορούν να κατατεθούν έως την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00 ώρα Ελλάδoς.

 

Η πρόταση που θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή του iMEdD, θα ανακοινωθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11/2022). Κατόπιν, θα υλοποιηθεί με την  δημοσιογραφική και τεχνική υποστήριξη του iMEdD. Το τελικό podcast θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2023), σε ειδικό event, στο Εκτός Συναγωνισμού τμήμα Podcast.

 

Ο νικητής του βραβείου θα συνεργαστεί για 4 μήνες με το iMEdD, το οποίο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του περιεχομένου, την ενσωμάτωση δημοσιογραφικών πρακτικών, την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την εκτέλεση παραγωγής, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τις οικονομικές ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, στο παρακάτω link:

https://form.jotform.com/filmfestivalgr/podcastsinprogress

 

Αυτή η κοινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της πολυεπίπεδης συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του iMEdD με στόχο την διεύρυνση των δεσμών της κινηματογραφικής και δημοσιογραφικής κοινότητας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αφήγησης και της παραγωγής περιεχομένου. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη συνεργασία επιδιώκεται η οχύρωσή της με αξιόπιστα δεδομένα και ανεξάρτητη έρευνα που ακολουθεί ενδεδειγμένες δημοσιογραφικές πρακτικές και εργαλεία.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος