Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας: Νικητές Βραβείων 2022.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες των βραβείων του για το 2022. Πρόκειται για βραβεία υψηλού κύρους που επιβραβεύουν τους πλέον υποσχόμενους επιχειρηματίες και φορείς καινοτομίας από το οικοσύστημα καινοτομίας του ΕΙΤ σε όλη την Ευρώπη.

Η διεθνής κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της κατηγορίας CHANGE στην κ. Anna Vanderbruggen, ενώ ο Bernhard Adler τιμήθηκε με το βραβείο Innovator Award, ο Christoph Berger διακρίθηκε στην κατηγορία Venture και η Catherine Schreiber διακρίθηκε στην κατηγορία Women Leadership. Τα πρώτα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ. Οι παραπάνω νικητές και νικήτριες βραβεύτηκαν για τις καινοτομίες τους στους τομείς των πρώτων υλών, των καθαρών τεχνολογιών, της ενεργειακής απόδοσης και της υγείας αντίστοιχα. Οι νικητές και οι νικήτριες που κατετάγησαν δεύτεροι και τρίτοι στην κάθε κατηγορία έλαβαν χρηματικά έπαθλα ύψους 20.000 ευρώ και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Η Sabrina Maria Malpede κέρδισε το βραβείο του κοινού, κατόπιν ψηφοφορίας.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Οι νικήτριες και οι νικητές των βραβείων ΕΙΤ 2022 εκπροσωπούν το πλούσιο επιχειρηματικό ταλέντο της Ευρώπης αλλά και το οικοσύστημα που καλλιέργησε την επιτυχία τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες που διευρύνουν τους ορίζοντες της καινοτομίας και προτείνουν λύσεις για προκλήσεις όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ενέργεια και η επισιτιστική ασφάλεια».

Οι νικητές και οι νικήτριες ανακοινώθηκαν στη διάσκεψη του ΕΙΤ, η οποία τιμά τα επιτεύγματα της κοινότητας του ΕΙΤ και προβάλλει την καθοριστική συμβολή της στο νέο ευρωπαϊκό θεματολόγιο καινοτομίας.  Στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας, των καλύτερων πανεπιστημίων, νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών-μονόκερων, ερευνητές και επιστήμονες, επενδυτές και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ που συζήτησαν τον ρόλο του ΕΙΤ στην τόνωση της καινοτομίας. Η διάσκεψη σηματοδότησε την τελευταία ημέρα των Εβδομάδων INNOVEIT, της μεγαλύτερης σειράς ευρωπαϊκών εκδηλώσεων καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δέκα τοποθεσίες της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τα βραβεία, βλ. το σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΙΤ.

 

Press Release in English

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος