staellinika: Μάθε Ελληνικά Τώρα!

H διαδραστική πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικών staellinika, μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Simon Fraser (SFU) και του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, επεκτείνεται προκειμένου να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αμερικής.

Η πλατφόρμα, που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και στα ελληνικά, πλέον απευθύνεται και σε Ισπανόφωνους και ανθρώπους με κύρια γλώσσα τα Πορτογαλικά.

Ξεκίνησε να μαθαίνεις ελληνικά μέσω της πλατφόρμας staellinika.

Οι εφαρμογές της πλατφόρμας staellinika απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε νέους ανθρώπους της ελληνικής διασποράς και περιλαμβάνουν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με τη μορφή ιστοριών και παιχνιδιών. Τα διαδικτυακά μαθήματα αναπτύχθηκαν μέσω του προγράμματος Rebooting the Greek Language, το οποίο δημιουργήθηκε από το Stavros Niarchos Foundation (SNF) Centre for Hellenic Studies και το SNF New Media Lab στο Πανεπιστήμιο SFU, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η πρωτοβουλία staellinika του SNF Centre for Hellenic Studies και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως στόχο την ενίσχυση της διδασκαλίας των ελληνικών τόσο στο σπίτι, για όποιον επιθυμεί να μάθει τη γλώσσα στον ελεύθερό του χρόνο, όσο και στο σχολείο, όπως επιχειρεί να κάνει και ένα ακόμη πρόγραμμα που έχει στηρίξει με δωρεά του το ΙΣΝ.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος