1 16 0 16: Πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Επιτροπή ανακοινώνει το 116 016, τον ενιαίο πανευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό βοήθειας για τις γυναίκες θύματα βίας. Οι γυναίκες που είναι θύματα βίας θα μπορούν να καλούν τον ίδιο αριθμό σε ολόκληρη την ΕΕ για συμβουλές και στήριξη.

Στην ακόλουθη δήλωση που εξέδωσαν σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ δίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών:

«Βία κατά των γυναικών παρατηρείται σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία συγκλονίζουν: στην ΕΕ και παγκοσμίως, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία. Σήμερα, ένα στα πέντε νέα κορίτσια πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η βία στο διαδίκτυο αυξάνεται, καθώς μία στις δύο νέες γυναίκες είναι θύματα έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.

Η ΕΕ καταδικάζει όλες τις μορφές της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα οι γυναίκες και τα κορίτσια να εξακολουθούν να πέφτουν θύματα κακοποίησης, παρενόχλησης, βιασμού, ακρωτηριασμών ή καταναγκαστικών γάμων.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο να βάλουμε τέλος στη βία κατά των γυναικών εντός και εκτός της ΕΕ. Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα προς τις γυναίκες και τα κορίτσια, τα θύματα και τις γυναίκες που έχουν επιζήσει από περιστατικά βίας.»

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δήλωση στο διαδίκτυο και να συμβουλευθείτε το επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ισότητα μεταξύ των φύλων και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στην ΕΕ.

Press Release in English 

 

Σε τοπικό επίπεδο η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το τμήμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας μας τροφοδοτεί με στοιχεία που θα βρείτε ΕΔΩ για το έτος 2020 (το αρχείο παραδόθηκε τον Μάιο 2021)

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος