Τελλόγλειο: ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ-ΣΑΧΙΝΗΣ-ΤΣΑΚΙΡΗΣ «Τέχνη χωρίς σύνορα – Τιμή σε τρεις Δασκάλους».

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα, η Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ και ο Σύλλογος Φίλων του Τελλογλείου Ιδρύματος ΑΠΘ, διοργανώνουν τιμητική έκθεση με εκδηλώσεις στους τρεις Δασκάλους του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Ομότιμους Καθηγητές Μανόλη Γιανναδάκη, Ξενή Σαχίνη και Γιώργο Τσακίρη.

Για πρώτη φορά συνυπάρχουν και οι τρεις, σε μια μοναδική έκθεση με περίπου εβδομήντα (70) έργα, αντιπροσωπευτικά σχεδόν ολόκληρου του έργου τους.

Με την έκθεση αυτή, κλείνει ένας πολύ σημαντικός κύκλος καθώς και οι τρεις τους υπήρξαν πρωτοπόροι για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Πιο συγκεκριμένα, ο Μανόλης Γιανναδάκης και ο Ξενής Σαχίνης υπήρξαν οι θεμελιωτές της Κατεύθυνσης της Χαρακτικής, την οποίαν κατέστησαν ισότιμη με τις αντίστοιχες της Ζωγραφικής και της Γλυπτικής, με κόπο και αγώνες. Ο Γιώργος Τσακίρης, με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και με επιρροές από την Arte Povera, είναι ο δημιουργός και πιο διακεκριμένος εκπρόσωπος της Αγροτέχνης και Βιοτέχνης στην Ελλάδα σήμερα.

«Δοτικοί συνάδελφοι και φωτισμένοι Δάσκαλοι, δίδαξαν γενεές γενεών νέων καλλιτεχνών με τις γνώσεις τους και το παράδειγμά τους λειτουργώντας την Τέχνη τους ως θρησκεία, με απόλυτη αφοσίωση, όραμα και στόχο» αναφέρει για τους τιμώμενους καλλιτέχνες η Κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, κυρία Στέλλα Λάββα, στο φυλλάδιο της έκθεσης.

Τρία ονόματα με τη δική τους ιστορία έρχονται στο Τελλόγλειο από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου!

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τρεις τιμητικές εκδηλώσεις για τον κάθε ένα καλλιτέχνη (18-20 Σεπτεμβρίου), λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διάρκεια έκθεσης: Έως και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: Τετάρτη 10:00-14:00 & 18:00-21:00, Πέμπτη-Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 10:00-15:00, Κυριακή-Τρίτη κλειστά.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος