ΔΕΘ:  H Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης  και τα  Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας Perrotis College και Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός στον χώρο της ΔΕΘ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες :

Α.    Την αποστολή της ΕΕ σήμερα θα αναπτύξουν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου.

Β.    Την αναπτυξιακή στρατηγική της Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλύσουν ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο αναλυτής οικονομικών πολιτικών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βασίλης Νικήτας και η υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΠ-ΕΙΒ) Μαριάννα Ναθαναήλ.

Γ.     Την Τεχνητή νοημοσύνη, νέες μορφές απασχόλησης και νέες δεξιότητες θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Αρβανίτης (Η Αριστερά), ο επικεφαλής του τμήματος «Οριζόντιων Πολιτικών» και επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ (DG REFORM Γιάννης Χατζηγιάννης και ο εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης – CEDEFOP Κωνσταντίνος Πουλιάκας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγγερίδου.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση θα πρέπει να εγγραφείτε εδώ.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών), από τις 18:00 έως τις 20:00 το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδαστο περίπτερο της Αντιπροσωπείας (Νο10)καλούν τους δημοσιογράφους σε ανεπίσημη συνάντηση με cocktail αλλά και για να παρακολουθήσουμε μαζί την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών: Κελλάριος Όρμος» το οποίο θα προβληθεί με τη συμβολή του Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ.

Βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για την παρουσία της Αντιπροσωπείας στην 87η ΔΕΘ και το πλήρες πρόγραμμα.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος