Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024.

Η Επιτροπή άρχισε από σήμερα να δέχεται αιτήσεις για τα Βραβεία Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024. Στους διαγωνισμούς των προηγούμενων ετών είχαν υποβληθεί πάνω από  4.500 αιτήσεις. Στα φετινά βραβεία Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους θα διακριθούν 20 καινοτόμα έργα και ιδέες που αντιπροσωπεύουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και τη συμπεριληπτικότητα. Για πρώτη φορά φέτος, εκτός από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για έργα και ιδέες στην Ουκρανία. Τα βραβεία με τίτλο «Ειδική αναγνώριση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της Ουκρανίας» θα επιβραβεύσουν έργα και ιδέες που συμβάλλουν στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας σύμφωνα με τις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. Μια άλλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι εστιάζει σε έργα και ιδέες από τις περιφέρειες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή προκλήσεις στο πλαίσιο της διττής ψηφιακής και πράσινης μετάβασης.

bau

Οι νικητές και οι νικήτριες θα λάβουν βραβεία έως 30.000 ευρώ, καθώς και ένα πακέτο επικοινωνίας που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν και να προωθήσουν τα έργα και τις ιδέες τους. Η ανακοίνωση των νικητών και των νικητριών θα γίνει στο φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στις Βρυξέλλες στις 17-21 Απριλίου, σε τελετή απονομής που θα διοργανώσει η Επιτροπή. Το φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα στο πλαίσιο εργαστηρίων, δραστηριοτήτων και παράλληλων εκδηλώσεων για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον μας. Η πρόσκληση για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου και στην πλατφόρμα των βραβείων του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος