Culture Moves Europe: Επιδοτούμενη Κινητικότητα για Καλλιτέχνες.

Δεύτερη πρόσκληση για ατομική κινητικότητα καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα
Culture Moves Europe : Ατομική δράση κινητικότητας 2
Προθεσμία 31 Μαΐου 2024
Η πρόσκληση Culture Moves Europe στο πλαίσιο του Creative Europe για ατομική κινητικότητα απευθύνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα που εργάζονται στους ακόλουθους τομείς: μουσική, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, πολιτιστική κληρονομιά, σχεδιασμός και μόδα, εικαστικές τέχνες και παραστατικές τέχνες.

Σχετικά με την πρόσκληση
Η Ατομική Δράση Κινητικότητας υποστηρίζει καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα να υλοποιήσουν ένα έργο με έναν εταίρο της επιλογής τους σε μια άλλη χώρα της Δημιουργικής Ευρώπης. Η επιχορήγηση συμβάλλει στα έξοδα ταξιδίου και διαμονής και προσφέρει πρόσθετες συμπληρωματικές ενισχύσεις με βάση την ατομική κατάσταση των δικαιούχων.

Ποια έργα υποστηρίζονται;
Οι καλλιτέχνες και οι επαγγελματίες του πολιτισμού μπορούν να υποβάλουν αίτηση με πρόταση για την υλοποίηση ενός έργου με έναν εταίρο της επιλογής τους σε μια χώρα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» η οποία δεν είναι η χώρα διαμονής τους.

Το σχέδιο θα πρέπει να επιδιώκει δύο από τους ακόλουθους στόχους:

διερεύνηση: να διεξάγει δημιουργική και καλλιτεχνική έρευνα, να ερευνά, να εμπνέει και να εργάζεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή μια νέα ιδέα
δημιουργία: να εμπλακούμε σε μια δημιουργική διαδικασία επιδιώκοντας να παράγουμε ένα νέο κομμάτι καλλιτεχνικής/πολιτιστικής εργασίας
μάθηση: ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω της μη τυπικής μάθησης ή της συνεργασίας με ειδικό
διασύνδεση: να αναπτύξει ένα επαγγελματικό δίκτυο, να ενισχύσει την επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχόντων, να συνεργαστεί με νέα ακροατήρια

Ο εταίρος μπορεί να είναι, για παράδειγμα, συνάδελφος καλλιτέχνης, οργανισμός ή χώρος στη χώρα προορισμού. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία συνεργασίας στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Μπορεί να εφαρμοστεί είτε ως άτομο είτε ως ομάδα έως πέντε ατόμων.

Τα έργα μπορούν να διαρκέσουν:

από 7 έως 60 ημέρες για άτομα
από 7 έως 21 ημέρες για ομάδες

Η διάρκεια του έργου αντιστοιχεί στον αριθμό των ημερών που αφιερώθηκαν στη χώρα προορισμού για την υλοποίηση του έργου. Ο χρόνος ταξιδίου δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της επιχορήγησης.

Εκ νέου αίτηση
Επισημαίνεται ότι οι αιτούντες μπορούν να λάβουν μόνο μία επιχορήγηση «Culture Moves Europe» στο πλαίσιο της ατομικής δράσης κινητικότητας. Εάν δεν επιλεγούν, μπορούν να υποβάλουν ξανά αίτηση κατά τη διάρκεια της επόμενης  πρόσκλησης, αλλά μόνο μία φορά ανά πρόσκληση, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μέρος μιας ομάδας ή υποβάλλουν αίτηση μεμονωμένα.

Υποβολή εκθέσεων
Εντός 30 ημερών από την υλοποίηση του έργου, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν την έκθεση δραστηριοτήτων. Αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, σαφές και απλό, όπως το έντυπο αίτησης.

Στην έκθεση δραστηριοτήτων οι δικαιούχοι πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με την εμπειρία τους και να παράσχουν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας.

Επίσης, οι δικαιούχοι πρέπει να περιλαμβάνουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει πραγματοποιηθεί η κινητικότητα.

Παραδείγματα τέτοιων αποδείξεων είναι: εισιτήρια μεταφοράς, αιτήσεις θεώρησης, κρατήσεις ξενοδοχείων κ.λπ., καθώς και απόδειξη επιστροφής στον τόπο νόμιμης διαμονής τους.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και απλή, ωστόσο, προτού υποβάλετε αίτηση, διαβάστε προσεκτικά το έγγραφο της πρόσκλησης. Εκεί θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Καθώς το Ινστιτούτο Γκαίτε είναι ο φορέας που υλοποιεί το Culture Moves Europe, οι αιτήσεις διεκπεραιώνονται μέσω της πύλης Goethe-Application.

Για να υποβάλετε αίτηση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε ως «άτομο» (ακόμα κι αν είστε ομάδα)
Επιλέξτε «Πολιτισμός Μετακινεί τη χρηματοδότηση της Ευρώπης»
Επιλέξτε «Πρόσκληση για ατομική κινητικότητα»
Συμπληρώστε τη φόρμα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να επεξεργαστείτε τη φόρμα μέχρι την τελική υποβολή
Πύλη εφαρμογής Goethe
Υποβάλετε αίτηση για την παρούσα πρόσκληση στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Συχνές ερωτήσεις
Βρείτε ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το Culture Moves Europe.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος