Η Τζέσσικα Μόσερ είναι χωρισμένη, με μια κόρη 10 μηνών και ζει στην Πενσυλβάνια. Από τον περασμένο Δεκέμβριο κέρδισε την κηδεμονία του παιδιού και η ζωή της εξελισσόταν φυσιολογικά, μέχρι που ο πατέρας της μικρής Τζασμίν διεκδίκησε δικαστικά περισσότερο χρόνο με το παιδί του και συγκεκριμένα τα σαββατοκύριακα.
Η μητέρα δήλωσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να κρατήσει το παιδί μακριά από τον πατέρα, απλώς θέλει να συνεχίσει να θηλάζει, κάτι που είναι αδύνατον αν η μικρή Τζασμίν λείπει για δύο ολόκληρες μέρες.
Η μητέρα ισχυρίζεται ότι το δικαστήριο της συνέστησε να δώσει στο μωρό της έτοιμο γάλα, συμπληρώνοντας: «δέκα μηνών, δε θα έπρεπε να πίνει έτοιμο γάλα;» κάτι που θύμωσε τη Τζέσσικα, η οποία δήλωσε ότι ξέρει τα δικαιώματά της, είναι θερμή υποστηρίκτρια του θηλασμού, τον θεωρεί ό,τι καλύτερο και είναι αποφασισμένη να το προσφέρει στο παιδί της.
Φυσικά και δημιουργήθηκε τεράστιος σάλος γύρω από την υπόθεση με τη μια άποψη να θεωρεί ότι ένα παιδί δέκα μηνών έχει μεγαλύτερη ανάγκη να δει τον πατέρα του απ΄οτι να συνεχίσει να θηλάζει και την άλλη, να ταυτίζεται με την μητέρα, κρίνοντας ότι το πότε θα σταματήσει ένα παιδί να θηλάζει θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα φυσικών κι όχι δικαστικών διεργασιών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά όλα τα μωρά να θηλάζουν αποκλειστικά για το πρώτο εξάμηνο και να ξεκινούν τις στερεές τροφές αμέσως μετά, συνεχίζοντας το θηλασμό για τουλάχιστον δύ ο χρόνια.
Ειλικρινά, τι θα κάνατε στη θέση του δικαστή;