ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10.03.2014

Μυστήριο καλύπτει την «εξαφάνιση» αεροσκάφους της Malaysia Airlines

images

Στο σκοτάδι παραμένουν οι αρχές των χωρών που ψάχνουν τα ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, με την Κουάλα Λουμπούρ να λέει πως δεν μπορεί να αποκλείσει προς το παρόν κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και την απόπειρα αεροπειρατείας.  Ανεπιβεβαίωτες θεωρούνται οι αναφορές για συντρίμια στη θάλασσα του Βιετνάμ, ενώ νέο κίτρινο αντικείμενο που εντοπίστηκε δεν είναι τελικά λέμβος από το αεροσκάφος. Ο επικεφαλής της έρευνας στη Μαλαισία για την πτήση MH370 ανέφερε πως «όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται» για την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Στην παρούσα φάση «δεν μπορεί να αποκλειστεί» και το ενδεχόμενο απόπειρας αεροπειρατείας, είπε.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι φαρμακοποιοί

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στις πιέσεις της τρόικας να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών,  στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας. Επίσης, ο ΠΦΣ αντιδρά στα σχέδια για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων, αναφερόμενος στα σχέδια, όπως τονίζει, για εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Νέες διήμερες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, που πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο ο κρατούμενος που τράβηξε τις φωτογραφίες του «κολαστηρίου»

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται ο κρατούμενος που τράβηξε και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες από το κολαστήριο του νοσοκομείου της φυλακής. Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, παρά το σάλο που έχουν δημιουργήσει στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό οι εικόνες ντροπής από το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», η αρμόδια εισαγγελέας της φυλακής πιστή στο γράμμα του νόμου, το μόνο μέτρο που σκέφτηκε να πάρει είναι η άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε κρατούμενο ο οποίος δημοσίευσε, μέσω κινητού τηλεφώνου τις απάνθρωπες συνθήκες τις οποίες το κράτος υποχρεώνει τον ίδιο και τους συγκρατούμενους του να βιώνει.

Επιστρέφει ο χειμώνας ως το τέλος της εβδομάδας

Χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, αλλά και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική  αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, και χιονιά στην Πάρνηθα (περίπου πάνω από τα 800 μέτρα). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος