ΥΛΙΚΑ:
1 & 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4φλ. τσαγιού ζάχρη
1/4φλ. τσαγιού κακάο
1&1/2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1&1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, το μπέκιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλια και τα ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά με το βραστό νερό. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σοκολατόπιτας είναι ότι δεν κόβεται, αλλά σερβίρεται με κουτάλα. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη! Ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος είναι παρέα με παγωτό βανίλια!