Την περασμένη εβδομάδα είχαν έρθει σπίτι μου κάτι φίλοι με τα παιδιά τους. Σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω λοιπόν για να είναι λίγο πιο εντυπωσιακά και ξεχωριστά τα κεράσματα των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων μου. Μέχρι να βρω μια καλή ιδέα είπα να φουσκώσω κανα δυο μπαλόνια, μιας και ξέρω ότι είναι η αδυναμία των μικρών. Και κάπου εκεί ξεπετάχτηκε μια ιδέα που μπλέκει τα μπαλόνια με την αγαπημένη…σοκολάτα! Περίεργο ε; Κι όμως! Ακούστε να σας πω τι γίνεται με αυτά τα δυο απλά υλικά! Αν τα χρησιμοποιήσεις μαζί μπορείς να κατασκευάσεις υπέροχα μπολ για να βάλεις μέσα τα κεράσματά σου! Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται αυτό.
Τι θα χρειαστούμε; Μπαλόνια και σοκολάτα!
Πώς θα το κάνουμε; Απλό.
Πρώτα απ όλα λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αν θέλουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε να λίωσουμε δύο είδη σοκολάτας, όπως λευκή και γάλακτος, και να τα ενώσουμε χωρίς να τα ανακατέψουμε πολύ, ώστε να σχηματιστούν σχέδια. Στη συνέχεια βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μεγαλούτσικο και βαθύ μπολ και ξεκινάμε να φουσκώνουμε τα μπαλόνια. Είναι προτιμότερο να μην τα φουσκώσουμε πάρα πολύ για να έχουμε ένα καλύτερο σχήμα στο μπολ που θα φτιάξουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγη σοκολάτα με ένα κουτάλι πάνω στη λαδόκολλα για να λειτουργήσει ως βάση για τα μπολ μας και βουτάμε τα μπαλόνια ένα ένα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε επάνω στη σοκολάτα για να στεγνώσουν.
Όταν η σοκολάτα στεγνώσει πολύ καλά, σκάμε με μια καρφίτσα το μπαλόνι και το απομακρύνουμε! Τα μπολ μας είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν όπως εμείς επιλέξουμε!
Είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο κολπάκι που μπορείτε να κάνετε παρέα με τα παιδιά στο σπίτι και να τα χρησιμοποιήσετε κάποιο απόγευμα που θα έρθουν οι φίλοι τους στο σπίτι ή σε κάποιο παιδικό πάρτυ! Τα παιδιά δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους, θα διασκεδάσουν και θα εντυπωσιαστούν με το αποτέλεσμα και θα ευχαριστηθούν την αγαπημένη τους σοκολάτα! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Tip1: Εαν θέλετε να φτιάξετε μπολάκια σε διαφορετικά χρώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα και αφού την λιώσετε και την χωρίσετε σε 2, 3 ή και παραπάνω μπολ, να προσθέσετε στο κάθε μπολ και ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Tip2: Εαν θέλετε να πάτε ένα βήμα πιο κάτω μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπολάκια αφού στεγνώσουν με λευκή σοκολάτα που την έχετε λιώσει ήδη σε μπεν μαρι, κάνοντας με ένα κορνέ από λαδόκολλα διάφορα σχέδια και αφήνοντάς τα και πάλι να στεγνώσουν, ή πριν στεγνώσουν, πασπαλίζοντάς τα με πολύχρωμη τρούφα, αφού τα βουτήξουμε στη σοκολάτα.
Αν ψάχνετε εξίσου εντυπωσιακές συνταγές, αλλά πιο γρήγορες κι εύκολες, που να μπορούν να γίνουν με τα παιδιά, τότε ΕΔΩ είστε!