Τα Χριστούγεννα και ο χειμώνας συνδυάζονται συνήθως με ζεστο κρασί ή βερμούτ. Εμείς θα προτείνουμε μια παραλλαγή λίγο πιο ελαφριά και λίγο πιο ντελικάτη. Η κατασκευή σήμερα θα είναι “παρασκευή χριστουγεννιάτικου ποτού”. Κι ας θεωρείται η Σαγκρία καλοκαιρινή, με τα εποχιακά φρούτα εμείς θα την κάνουμε και χειμερινή!
Υλικά για τη γιορτινή σαγκρία:
- 750 ml Σαγκρία
- 1 μπουκάλι μηλίτη από αυτούς που κυκλοφορούν μέχρι και στα περίπτερα, όποια γεύση μας αρεσει
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- μισή κούπα χυμό κράνων ή 2 κ.σ. λικέρ κράνων
- φρέσκα ή αποξηραμένα κράνα ή εναλλακτικά σπόρους ροδιού
- μήλο κομμένο σε κυβάκια ή και πορτοκάλι
- ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κανάτα ή μπωλ, αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά και το μέλι μέχρι να διαλυθεί και τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κανέλα, τα οποία πρέπει να μην ξεπερνούν τα 2/3 του δοχείου.
Στο σερβίρισμα τοποθετούμε πρώτα τα φρούτα, ή φρέσκοκομμένα φρούτα πάντα στα 2/3 του ποτηριού και συμπληρώνουμε με το μίγμα σαγκρίας. Αν δεν μας αρέσει ο μηλίτης μπορούμε να βάλουμε σόδα. Επίσης είναι οπτικά όμορφο να προσθέσουμε στο τέλος το αφρώδες υγρό (σόδα ή μηλίτη).
Το ποτό σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε οικογενειακό τραπέζι ή ρεβεγιόν!
Ωστόσο, δεν θα ήταν και άσχημο μια οποιαδήποτε χειμωνιάτικη νύχτα με μπόλικο κρύο έξω.
Ευχομαι να το απολαύσετε,
Γεωργία
πηγή: http://www.flavourandsavour.com/cranberry-apple-cider-sangria/