DIY-Γιορτινά ποτά: Σαγκρία με μηλίτη

Τα Χριστούγεννα και ο χειμώνας συνδυάζονται συνήθως με ζεστο κρασί ή βερμούτ. Εμείς θα προτείνουμε μια παραλλαγή λίγο πιο ελαφριά και λίγο πιο ντελικάτη. Η κατασκευή σήμερα θα είναι “παρασκευή χριστουγεννιάτικου ποτού”. Κι ας θεωρείται η Σαγκρία καλοκαιρινή, με τα εποχιακά φρούτα εμείς θα την κάνουμε και χειμερινή!

 

Υλικά για τη γιορτινή σαγκρία:

  • 750 ml Σαγκρία
  • 1 μπουκάλι μηλίτη από αυτούς που κυκλοφορούν μέχρι και στα περίπτερα, όποια γεύση μας αρεσει
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • μισή κούπα χυμό κράνων ή 2 κ.σ. λικέρ κράνων
  • φρέσκα ή αποξηραμένα κράνα ή εναλλακτικά σπόρους ροδιού
  • μήλο κομμένο σε κυβάκια ή και πορτοκάλι
  • ξυλάκια κανέλας

cranberry-apple-cider-cu2

 

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κανάτα ή μπωλ, αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά και το μέλι μέχρι να διαλυθεί και τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κανέλα, τα οποία πρέπει να μην ξεπερνούν τα 2/3 του δοχείου.

cranberry-apple-cider-sangria

 

Στο σερβίρισμα τοποθετούμε πρώτα τα φρούτα, ή φρέσκοκομμένα φρούτα πάντα στα 2/3 του ποτηριού και συμπληρώνουμε με το μίγμα σαγκρίας. Αν δεν μας αρέσει ο μηλίτης μπορούμε να βάλουμε σόδα. Επίσης είναι οπτικά όμορφο να προσθέσουμε στο τέλος το αφρώδες υγρό (σόδα ή μηλίτη).

cranberry-apple-cider-sangria-1

 

Το ποτό σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε οικογενειακό τραπέζι ή ρεβεγιόν!

Ωστόσο, δεν θα ήταν και άσχημο μια οποιαδήποτε χειμωνιάτικη νύχτα με μπόλικο κρύο έξω.

 

Ευχομαι να το απολαύσετε,
Γεωργία

 

 

πηγή: http://www.flavourandsavour.com/cranberry-apple-cider-sangria/

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest