Τριλογία Μους Σοκολάτας.

Για μερικούς, φινάλε σε ένα δυνατό τραπέζι είναι το τελευταίο αλμυρό πιάτο και η αλήθεια είναι ότι αν αυτή η ταλιάτα ήταν ο επίλογος, κανείς δε θα είχε παράπονο.

Τι γίνεται, όμως με τους απαιτητικούς των γλυκών;

Μα, είναι γιορτές και κανένας δε γίνεται να μείνει παραπονεμένος και η αυτή η μους είναι η εγγύηση ότι τα πράγματα θα πάνε τέλεια μέχρι τα κουτάλια να απομακρυνθούνε από τα στόματα κι εμείς από το τραπέζι.

πηγή φωτό

Υλικά

300γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
300γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
300γρ. κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
750ml. κρέμα γάλακτος φυτική
Εκτέλεση
1.Σπάμε ή κόβουμε την κλασική κουβερτούρα
2.Ζεσταίνουμε 300ml κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα, αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε με μια μαριζ-σπατουλα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
3.Μοιράζουμε την σοκολάτα μας σε ποτήρια κρασιού (φούσκες) ή άλλο γυάλινο μπολ της επιλογής μας
4.Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και επαναλαμβάνουμε με την λευκή σοκολάτα αλλά προσθέτοντάς 150ml κρέμα γάλακτος και όχι 300.
5.Αφού προσθέσουμε και την λευκή σοκολάτα αφήνουμε πάλι να κρυώσει για 20 λεπτά.
6.Τελειώνουμε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με την σοκολάτα γάλακτος και 300ml κρέμας γάλακτος
7.Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
To τραπέζι και το φαγητό είναι μια αφορμή: για συζητήσεις, συναθροίσεις και συναισθήματα.
Να νιώσετε ζεστά, να περάσετε καλά και να απολαύσετε κάθε στιγμή των γιορτών και των διακοπών σας, βουκιά- βουκιά!
Δε λέμε τυχαία ότι τη ζωή την τρως με το κουτάλι!
Ευτυχισμένο 2021!
Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest