Γυναικολόγοι Αλεξανδρούπολης- Πρόλογος

Από άποψη καταγωγής, είμαι μια διασταύρωση Θεσσαλονίκης με Αθήνα. Όπως και να ΄χει, από Καβάλα και πάνω είχα μαύρα μεσάνυκτα πριν μετακομίσω εδώ. Κλείνω, όμως δύο χρόνια τώρα που διευρευνώ το γυναικολογικό τοπίο της Αλεξανδρούπολης γιατί μου χρειάστηκε. Έμεινα έγκυος και κάπου έπρεπε να απευθυνθώ. Δεν είχα ιδέα, ούτε και πολλούς γνωστούς. Ξεκίνησε έτσι ένα γαιτανάκι ψαξίματος το οποίο απέδωσε καρπούς.

Σκέφτηκα πως γράφοντάς τα ίσως βοηθήσω κάποιες άλλες γυναίκες που ζουν κάτι ανάλογο με εμένα. Κι είμαστε πια πολλές: φοιτήτριες, νηπιαγωγοί, δασκάλες, καθηγήτριες, στρατιωτικοί και γυναίκες στρατιωτικών, κι ένα κάρο ειδικότητες που τριγυρνάμε στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους γυναικολόγους τώρα, επισκέφθηκα το Βασσάρα, τον ας-τον-πούμε-Γεωργίου, το Δεληγιώργη και υπεύθυνος γιατρός όταν γεννούσα ήταν ο Καραμανίδης.

Έχω υλικό και για άλλους, αλλά καθώς δεν έχω προσωπική εμπειρία, δεν το θεωρώ δίκαιο να το δημοσιεύσω.

Σιγά- σιγά, λοιπόν, θα αρχίσω να μεταφέρω εδώ όλες τις πληροφορίες που έχω μαζέψει.

Φύγαμε!

IMG_2115

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται τα πρωινά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα Europe Direct, τα μεσημέρια ντύνει με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές, τα απογεύματα γράφει κείμενα και ενίοτε διδάσκει αγγλικά και τα βράδια κάνει γιόγκα. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 6, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 3, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Τα τρία τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος