Αεροπορικό ταξίδι κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Όταν η εγκυμοσύνη προχωρά κανονικά, είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδέψεις με αεροπλάνο κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά της. Πάντα βέβαια είναι καλό πριν κλείσουμε τα εισητήριά μας να κάνουμε μια συζήτηση με το γιατρό μας. Τέλος, υπάρχουν και περιπτώσεις υψηλού κινδύνου κατά τις οποίες συνιστάται η παραμονή στο σπίτι.

Σε πολλές περιπτώσεις η καλύτερη περίοδος για ένα αεροπορικό ταξίδι είναι το δεύτερο τρίμηνο- από την 14η μέχρι την 27η εβδομάδα. Συνήθως η πρωινή ναυτία που συνοδεύει παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο υποχωρεί ενώ τα επίπεδα ενέργειας ανεβαίνουν και η πιθανότητα αποβολής μειώνεται.

έγκυος ταξίδι με αεροπλάνο

Συνήθως αντενδείκνυται το ταξίδι μετά την 36η εβδομάδα.

Είναι ένα καλό μέτρο πρόβλεψης ο γιατρός ή η μαία να συστήσουν ένα συνάδελφο, μια κλινική ή μια δομή υγείας στον τόπο προορισμού προκειμένου η έγκυος να είναι κατοχυρωμένη σε κάθε ενδεχόμενο.

Καλό επίσης είναι να ταξιδεύετε με τον ιατρικό σας φάκελο ο οποίος πρέπει να περιέχει μια σειρά από πληροφορίες: ηλικία, την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου, την πιθανή ημερομηνία τοκετού, τον αριθμό και την εξέλιξη προηγούμενων εγκυμοσυνών, τη συνολική κατάσταση υγείας, υπέρηχοι και τις εξετάσεις εγκυμοσύνης,  ιστορικό επεμβάσεων και την πορεία εξέλιξης της εγκυμοσύνης έτσι όπως προκύπτει από μικροβιολογικές κι εργαστηριακές εξετάσεις.

Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε κι η κάθεμία μετά, με τον/την γιατρό της.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος