Αυτή την Άποψη Έχουν οι Κατασκευαστές Αποκριάτικων Στολών για τις Κόρες μας?

Πέρασε ένας μήνας και πλέον, από τα Χριστούγεννα  που είναι η γιορτή της αγάπης και της αλληλεγγύης στη συνείδηση πολλών, οπότε- to make a long and old story short- μπορούμε να ξεκινήσουμε να ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΜΕ όλους εκείνους που βάζουν το σεξισμό, τον εξευτελισμό του γυναικείου σώματος, την κατάπτωση του ηθικού αμέτρητων μικρών κοριτσιών πολύυυυυυυυυ πιο κάτω από τις πωλήσεις τους.

ΚΑΛΑ, ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ?

Έψαξα εξονυχιστικά και κατάφερα να βρω μόνο μια αποκριάτικη στολή για κορίτσι που να καλύπτει όλο το σώμα. Όχι ότι με ενδιέφερε να μετατρέψω την κόρη μου σε καναπέ και τη στολή της σε ριχτάρι, αλλά μου την έδωσε! Από την πρώτη σελίδα και των τριών καταλόγων που έλαβα ταχυδρομικά στο σπίτι μου, έμοιαζε να εφαρμόζει τον κανόνα: αν είναι κορίτσι, πρέπει να είναι ψιλοξεβράκωτο. Αν δεν είναι ξεμπράτσωτο- που έλεγε κι η γιαγιά μου- η φούστα πρέπει να τελειώνει οριακά εκεί που τελειώνει και το βρακί. Και κάτσε μετά εσύ να τους δείχνεις το dvd της Ράπτη με τη Νίκη και τον κανόνα του εσώρουχου. Τσάμπα κόπος. Το μήνυμα έχει περάσει και δεν είναι «πρόσεχε τον εαυτό σου», ούτε «βάλε τα ρούχα που σε βολεύουν», αλλά «ο κόσμος έχει συγκεκριμένες προσδοκίες από εσένα και τη σάρκα σου, οπότε αν θες να είσαι ανταγωνιστική, ‘ομορφη’ και αγαπητή, φρόντισε να δείξεις όσο πιο πολύ δέρμα μπορείς».

Όχι, δεν είναι η ιδέα μου. Ψάχνοντας για εικόνες να ντύσω (ή μάλλον να γδύσω) το άρθρο μου, βρήκα ανάλογα άρθρα και σε άλλα site και πολύ το χάρηκα.

Πρέπει να ενώσουμε φωνές. Όχι μόνο οι μαμάδες, όχι μόνο οι γυναίκες, όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι που πιστεύουμε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια είναι πρώτα και κυρίαρχα ΠΑΙΔΙΑ. Παιδιά που από μόνα τους αδιαφορούν για τη διαφορετικότητά τους, ενώ με ευκολία βρίσκουν τα κοινά τους και πάνω σε αυτά χτίζουν έναν υπέροχο κόσμο παιχνιδιού και δημιουργίας.

Σκεφτείτε τα παιδιά, όταν παίζουν όλα μαζί στις διακοπές. Σε ένα καμπινγκ, μια παραλία, μια κατασκήνωση: κανένα τους δε νοιάζει τίποτα πέρα από το ίδιο το παιχνίδι. Κανένα αγόρι, ας πούμε, δε θα παραξενευτεί αν ένα κορίτσι φοράει φαρδύ σορτσάκι τύπου βερμούδας κι όχι το στενό εκείνο σχεδόν στρινγκ σορτσάκι που μοιάζει να το έπλυνε η μάνα σου σε λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο.

Αλλά αρκετά με τα λόγια.

Αν μια εικόνα ισούται με 1000 λέξεις σας έχω από κάτω 6000.

Κανονικά λέμε enjoy, εδώ: get ANGRY!

1. ΚΛΟΟΥΝ

girl clownΔεν έχει σημασία πόσο μικρό σε ηλικία είναι το παιδί σας, ούτε βέβαια τι έχει ντυθεί κι αν ποτέ στη ζωή μας έχουμε δει κλόουν τόσο ξεβράκωτη που η όλη στολή μοιάζει περισσότερο με μπόλικο μαγιό παρά με κοστούμι κλόουν.

2. ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ

purple kittyΜη μπερδεύεστε! Δεν έχει σημασία αν κανείς δεν καταλαβαίνει τι έχει ντυθεί η κόρη σας. Αρκεί να είναι κάτι σέξυ, σημαντικό για τη σωστή ψυχολογική ανάπτυξη του κάθε παιδιού. Αν φοβάστε ότι θα σας γιουχάρουν, κοτσάρετε ένα αυτί γάτας, ένα άνιμαλ πριν τοπ και τελείωσε. Ξεκαρφωθήκατε!

3. ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ

gangsterΌπως όλοι γνωρίζουμε, οι γυναίκες γκάνγκστερ πρέπει να έχουν:

-έξω την κοιλιά, ώστε αν τραυματιστούν ξερωγω να μην έχουν οι νοσηλευτές να σκίζουν πουκάμισα,

-πολύ κοντές φούστες, ώστε όταν κάνουν ληστείες κι άλλες αλητείες να μπορούν να τρέξουν χωρίς να μπουρδουκλώνονται,

-δικτυωτά καλσόν γιατί όταν βγαίνεις στην παρανομία δεν ξέρεις που θα χρειαστεί να κρυφτείς- στο δάσος, ας πούμε, δίπλα στο ποτάμι. Να μην έχεις ένα προχειρο δίκτυ να πιάσεις καμιά πέστροφα; Κι άντε την έπιασες, πώς θα τη χειριστείς;

-Βγάζεις το πορνοπάπουτσο (νούμερο 32 εδώ μιας και το κοριτσάκι δεν τα χει πατήσει τα δέκα) κι αρχίζεις να κοπανάς την πέστροφα μέχρι να της βγει η ψυχή.

Τέλος, απαραίτητο αξεσουάρ της κάθε γκάνγκστερ που σέβεται τον εαυτό της, η γραβάτα. Είναι κι αυτή κρυφό όπλο: για στραγγαλισμούς κι άλλα αυθόρμητα γκανγκστερικά.

Τέλος, όταν φοράμε ένα κοστούμι, γινόμαστε λίγο ο χαρακτήρας. Άρα, γιατί να σταματήσουμε στις συμμορίες και τους γκάνγκστερς; Ας ντύσουμε τα παιδιά μας βιαστές, καταχραστές, ναρκομανείς, ασθενείς στο τελικό στάδιο. Τόσες σέξυ ιδέες υπάρχουν.

4. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

policewomanΣτο ίδιο πνεύμα- και υπόδυμα, η αστυνομικός για την οποία είχα μια μακροσκελέστατη κουβέντα με την κόρη μου. Αυτό που δεν μπορούσα να της πω, είναι ότι θυμάμαι την Κλάρα (όχι το αληθινό της όνομα) που δούλευε σε ένα κ#λομπαρο στο Ηράκλειο, στην Αθήνα. Έβγαινε με μια τέτοια στολή και συλλάμβανε όποιον κακομοίρη φαινόταν έτοιμος να πληρώσει τα lap dances και τις σχετικές …συλλήψεις. Ειδικά η γραβάτα ήταν ακριβώς έτσι- από μέσα φορεμένη, το δε παπούτσι copy paste. Επομένως, διαλέξτε αυτή τη στολή όχι αν θέλετε να ντύσετε την κόρη σας αστυνομικό, αλλά στριπτιζεζ που είναι ντυμένη αστυνομικός. Πραγματικά φανταστική ιδέα για την πρώτη σχολική ηλικία.

5. ΔΙΑΒΟΛΟΣ

B 38299Εδώ ο σεξισμός και τα στερεότυπα έχουν βρεθεί σε κοσμική αρμονία, καθώς όλοι ξέρουμε καλά πως πυρ, γυνή και θάλασσα, πως οι γυναίκες κρύβουν το διάβολο μέσα τους ή είναι ο διάβολος ή δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς. Και φυσικά, ο διάβολος, ως ο υπέρτατος κακός υπερήρωας, δε μασάει από φωτιές και καζάνια, φοράει το κόκκινο δίχτυ του, ένα ξέφτι για φούστα και τα πορνοπάπουτσά του, κρατάει κι ένα τριαινάκι κόκκινο της πλάκας- μη νομίσει κανείς ότι δεν είναι ρεαλιστικό το κοστούμι κι είναι έτοιμος να κάνει ένα κάρο κακά πράγματα. Έξτρα ευαισθησία και μπόνους στο σχεδιαστή που προέβλεψε το 8χρονο να φορέσει καλτσοδέτα και όχι καλσόν. Εύγε! Τα κορίτσια πρέπει να εκπαιδεύονται από μικρά στα άβολα ρούχα που ικανοποιούν το σιχαμένα ανικανοποίητο και λιγούρικο βλέμμα των άλλων.

6. ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

mate

Εδώ φτάνουμε στο απώγειο της δόξας του καρναβαλιού: εκεί που η γυναικεία φύση συναντιέται με το καθάρισμα. Με τρυφερότητα, ο σχεδιαστής φρόντισε να μη λερώνονται τα ρούχα της καμαριέρας-καθαρίστριας κατά τις ώρες εργασίας της, ενώ για λόγους υγιεινής θεωρήθηκε καλύτερο το φουστίδιο να μην καλύπτει καν το εσώρουχο. Ναι! Είναι το τέλειο κοστούμι για να παίξει το κοριτσάκι στον παιδότοπο που είναι καλεσμένο για μπαλ μασκέ, στο χορό του σχολείου, της εκκλησίας, του μπαλέτου, για μια επίσκεψη στους παππούδες. Προσοχή όμως! Μην ξεγελαστείτε και πάτε με το παιδί σας έτσι ντυμένο σε κανένα ξενοδοχείο για brunch πχ– είναι τόσο ρεαλιστική η στολή που θα έρθει ο υπεύθυνος προσωπικού και θα σας πάρει την κόρη μέσα από τα χέρια και θα την χώσει να καθαρίζει το 516.

Δεν καταλαβαίνω πως  δεν κινούνται εισαγγελικές αρχές, η δικαιοσύνη, οι γονείς– ΟΛΟΙ όσοι έχουν παιδιά, αγαπούν και νοιάζονται τα παιδιά. Ξέρω, όμως, επίσης ότι στην Ελλάδα αυτό ίσως και να είναι πιο αναποτελεσματικό σε σχέση με το να πατήσεις ένα γερό κράξιμο στον κυρ Κώστα, που έχει το μαγαζί με τις στολές στη γειτονιά σου, ή στην κυρά Ματίνα που δουλεύει πωλήτρια στο Χ μεγάλο παιχνιδάδικο και μεταφέρει τις αντιδράσεις των πελατών στη διοίκηση.  Με λίγα λόγια η ξεφτίλα εξακολουθεί να είναι για τον Έλληνα από τις μεγαλύτερες τιμωρίες.

Προτείνω: μην αγοράσετε τίποτα σεξιστικό, μιλήστε στα καταστήματα που ψωνίζετε, αν νιώσετε θιγμένοι από τα προιόντα τους κι αφιερώστε λίγο χρόνο και κόπο παραπάνω για να βρείτε εκείνη τη στολή που πραγματικά αντανακλά ένα ρόλο/χαρακτήρα που το κορίτσι σας αγαπάει!

ΕΔΩ, σας έχουμε μερικές πολύ τρυφερές ιδέες, που αποτίουν φόρο τιμής σε σπουδαίες γυναίκες του αιώνα που πέρασε.

Καλές απόκριες σε όλους.

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος