Γυναικολόγοι Αλεξανδρούπολης- ΑΣ-ΤΟΝ-ΠΟΥΜΕ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γενικά: Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  γιατρός στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, είναι ένας γυναικολόγος που στην πραγματικότητα λέγεται αλλιώς. Παρά το γεγονός ότι έχω στοιχεία στα χέρια μου, μπορεί να με καταγγείλει για δυσφήμιση και να κερδίσει.  Δεν είμαι σίγουρη για το ποιόν προστατεύει ο νόμος. Αλλά είμαι σίγουρη ότι δε μου περισσεύουν για να πληρώνω αποζημιώσεις σε διεφθαρμένους γυναικολόγους.  Οπότε: σβήνω το όνομα, κρατάω τα στοιχεία.  Επανέρχομαι στο θέμα. Τον… ΓΕΩΡΓΙΟΥ τον οποίο επισκέφθηκα κατόπιν σύστασης γυναίκας γνωστού, την οποία έχει ξεγεννήσει και στα δύο της παιδιά.

Το Στόρυ:

Πραγματοποίησα τέσσερις επισκέψεις κι έχω, δυστυχώς για το δημόσιο σύστημα υγείας μας, να πω τα χειρότερα.

 

Καταρχήν, κλειδώνει την πόρτα με το που μπαίνεις και πριν βγεις είσαι 20, 30,40 έως και 50 € ελαφρύτερος. Αντί για απόδειξη, δίνει ατάκα “Μόνο για σένα!”. Στην πραγματικότητα νομίζω ότι δε με θυμόταν και κάθε φορά με “έκοβε”. Τη φορά που έσκασα λέτσος μου πήρε 20, τη φορά που πήγα με άντρα και Louis Vuiton, φάγαμε την πενηντάρα. Για τη γέννα, με διαβεβαίωσε ότι θα είναι στην Αλεξανδρούπολη και θα με ξεγεννήσει εκείνος κι ότι δε είναι από εκείνους που θα με στείλουν για καισαρική χωρίς λόγο, μόνο για τα λεφτά. Κι όλη αυτή η ευγένεια και η αγάπη μόνο για μένα,  με το 500. (Όχι το FIAT).

 

Δεύτερον, είναι σεξιστής, κάτι που ισως να μπορούσα να συγχωρήσω σε έναν άριστο … ενδοκρινολόγο, ας πούμε, αλλά σε καμία περίπτωση στον γυναικολόγο- μαιευτήρα μου.Δίνω παραδείγματα ευθύς αμέσως.

Όταν τον πρωτοεπισκέφθηκα, με είχε οριακά με κοιτάξει στα μάτια, όταν άρχισε να αστειεύεται με τον άντρα μου για τις διαθέσιμες γυναίκες – τώρα που είμαι έγκυος (η διάθεση ήταν πλήρως χιουμοριστική, όσο και άκομψη), του μίλησε για “συνέδρια”, για “γκόμενες” και διάφορα άλλα θέματα με εξίσου εμετική διατύπωση.

Δεύτερο συμβάν όταν θα βλέπαμε το φύλο του παιδιού, το οποίο όμως δεν καθόταν στα αβγά του κι έβαζε το χέρι ανάμεσα στα ποδαράκια με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι εφικτό. Κάποια στιγμή μάλιστα, το μωράκι τέντωσε ψηλά τα πόδια του, λες και ξάπλωνε σε αιώρα, τα οποία ήταν ελαφρώς ανοικτά. Σημειώνω ότι σε αυτή την επίσκεψη ήμουν μόνη. Το βλέπει λοιπόν ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ και μου λέει βουτηγμένος στα χαμόγελα: “Α! Δες πως κάθεται: με τα πόδια ψηλά και ανοιχτά, σίγουρα κορίτσι θα είναι”.

Τρίτο συμβάν, ήταν στην ίδια επίσκεψη όταν το μωρό εξακολουθούσε να μην τον αφήνει να δει το φύλο και τότε εκείνος ελαφρώς κουρασμένος σχολίασε- πάντα με χαμόγελο: “τέτοια πουτανιά, μόνο σε γυναίκα”.

 

Το μωρό, όπως μάθαμε κατά το Β’ επιπέδου υπερηχογράφημα, είναι πράγματι κορίτσι.

 

Κι ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ, όπως ήδη ξέραμε, απίστευτα σεξιστής.

 

Τα πράγματα που δεν του συγχωρώ, όμως, δεν έχουν να κάνουν ούτε με την ψυχολογία μου, ούτε με την έλλειψη ηθικής του, αλλά με την υγεία τη δική μου και του μωρού -και είναι τρία:

 

1. Ξέχασε να μου χορηγήσει σίδηρο και ασβέστιο με αποτέλεσμα οι αποθήκες σιδήρου μου, μετά από επτά μήνες εγκυμοσύνης, να έχουν την τραγική τιμή 5,

 

2. Δεν παρατήρησε ότι ο θυρεοειδής μου ήταν εκτός ορίου και, επομένως, ΔΕ με παρέπεμψε σε ενδοκρινολόγο, ρισκάροντας πολύ σοβαρά την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος της μικρής,

 

3. Μου έκανε την – πολύ αγχωτική για κάθε νέα μαμά που είναι πάνω από 30- εξέταση αυχενικής διαφάνειας, ΧΩΡΙΣ να είναι πιστοποιημένος υπερηχογραφιστής.

Το Δια Ταύτα:

Όχι, ευχαριστώ, δε θα πάρω. Δε θα αρνηθώ ότι είναι πολύ χαμογελαστός και φιλικός. Δυστυχώς όμως, είναι τσαπατσούλης- κάτι που ακυρώνει την εμπειρία του- και αρπάχτρας.

 

IMG_0424

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος